fredag 29. februar 2008

Badetjeneste

Soldatene i Sykehustroppen jobber for tiden hardt for å mestre kravene til Store Havhesten. Onsdag formiddag var det hurtig svømming og stuping fra fem meter på agendaen. Resultatene var varierende.



Da alle rom på Lahaugmoen Mansion har egen dusj og vannklosett, er kollektiv nakenhet svært etterlengtet. Kjempestemning i garderoben.



Menig Stokkeland demonstrerer korrekt fremførelse av stup fra fem meter.

tirsdag 26. februar 2008

Div hygge fra Indre Troms

På Bardufoss er det klatrevegg. Menig Arvesen øver seg på primitiv adferd, slik at ingen mistenker oss for å ikke være fra CSS-bataljonen når vi spiser opp maten deres i messa.

Steilia skisenter ligger et bombekast unna kaserna. Der er det gode muligheter for å få snørr i barten og kvist i trusa. Helt gratis.



Et kjent fjes for mange. Stødig fotograf og Pikenes Jens på Lofoten Folkehøgskole 06/07; Dragon Wacko.


Teltmontørtroppen poserer med troppsjef Kalle.


Konkurranse: Hva i NATO foregår her? Riktig svar sendes til Rom 208, Lahaugmoen Mansion 9365 Bardu.

mandag 25. februar 2008

Riksgränsen, kapittel 2

Lørdag gjentok Menig Arvesen, Menig Engelstad og Menig Owren forrige helgs suksess, med en ny velferdstur til Riksgransen for å vise lavinrisk 4 hvem som er sjefen. I bakken var det 10 blå og særdeles sur vind. Det medførte at både kamerabatterier og finmotorikk raskt tok kvelden, så forevigelsen ble så där. Noen fotografier ble det likevel.


Operasjon Riksgränsen gikk også under navnet Jehug Extended. Vi gjorde alt i vår makt for å bevare feltstemninga de timene vi var i leir. Menig Owren kjører revelje klokken 0700 og Dry-techs Lamb Mulligatawny til frokost.

Norskegrensa deler Riksgränsen i to, noe som lett fører til både diskusjon og problematikk hva snuskvoten angår.

Menig Engelstad skrudde på sjarmen til ingen nytte. Ingen setter seg på stolheisen i Riksgransen uten fangreim. Her vises en provisorisk anordning av det mer improviserte slaget.

Fine forhold, dog mye berg i dagen. Gode muligheter for fin steinslip på skia, noe Menig Owren spontant tilegnet seg kunnskap om.


Menig Engelstad og Menig Arvesen fornøyde med dagens bragder. Bussturen hjem ble preget av lösgodis, folköl og røverhistorier fra CSS-gutta.


Skikjøringen ble lagt på en nivå langt over det generelle ferdigheter og snømender skulle tilsi var forskriftsmessig. Svensk Fjellvegg vs Joggepinner fra Dynafit: 1-0



Menig Owren prøver seg på brattkjøring. Terningkast 2.

fredag 22. februar 2008

Øvelse Jehug

Mandag morgen pakket vi primus, kneppetelt, snus og pulkhelvete før vi kjørte opp til Altevatn for 5 dager med skimarsj og god stemning.

Kremen av Sanitetsbataljonen lettere fortapt på en parkeringsplass blant samer og nordnorske tinder, milevis fra vannklosett, farve-TV og generell sivilisasjon


"Speed is safety" og "light is right" er ukjente begrep i den norske hær. Tvertimot, her er det "Heavy and slow; the way to go" som hersker.


En dreven orienteringsløper drar kjensel på toalettfasilitetstandarden fra diverse helgeløp rundt omkring i distriksnoreg.


"Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow"


Sonderingstjeneste.


Revelje klokken halv fire fredag morgen, etterfulgt av iverksettelse av nattmarsj. Overraskelsen var stor da vi møtte Kaptein Grillhytte 200 meter senere. Han hadde mekka svin, cola og bussreise hjem til Garnisonen. Menig Johansen, Menig Alsaker og Menig Øverland godt fornøyde.


Team Temmelig Hemmelig er preget av endex, drytech-mage og god stemning.

søndag 17. februar 2008

Riksgränsen

Lørdag morgen pakket vi pudderplanker, tykklefse, solkrem og Svensk-parlør, før vi satte kursen mot Riksgränsen for å trollkjøre svensk laussnø. Nedturen ble fort et faktum da det blåste kjöttbullar og långstrumpor på fjället, og hele mannjskiten var stengt.


Korporal Ånestad, Menig Arvesen og Menig Sørgård leter etter Konsumet.


Hamburgertallerkentjeneste og god stemning i messa på Riksgränsen.


Stengt anlegg og 5 timer ventetjeneste på buss satte selvsagt ingen demper på afterskien. Korporal Ånestad, Menig Owren, Korporal Raanes og Menig Allsaker er allerede godt igang.


Stemningen nådde etterhvert nye høyder. Svette, kroppskontakt og allsang, fremført av Menig Sørgård, Menig Holtborg, Korporal Ånestad og kvinne av ukjent rang.

Sånn går no dagan

Hverdagsliv på Setermoen.


Menig Sørgård driller sovetjeneste.

Internettforbindelsen på kaserna er for tiden nede, men hvem trenger slikt for å ha det gøy? Korporal Ånestad demonstrerer en Old School lek med de tidløse gymnastikksalklassikerne Ertepose og Medisinball.




Alt må være i henhold før Øvelse Jehug neste uke. Her funksjonstestes Reccobrikkene

torsdag 14. februar 2008

Deployering og skillz bak rattet: kapittel tre

Poseringstjeneste på Gardermoen. Menig Berg, Menig Bjørdal, Korporal Ånestad & The Ravenvalley.

Menig Hjelde feirer sin egen tilbakekomst med muffin og øl.

Enda et kompetansebevis på vognføriningstjenesten i SHKP. Denne gangen satt til forandring ikke Menig Owren bak rattet.

Korporal Raanes et le hjullaster kommer raskt til unnsetning i furuskogen.

tirsdag 12. februar 2008

Shopping og intervaller

Tirsdag morgen dro Menig Owren til IKEA for å kjøpe et nytt dosete til Vetlefaor Bjørnaas etter gårsdagens uheldige hendelser. Senere på dagen kom UPS på besøk. Han hadde med seg en stor pakke med god stemning i form av isutstyr. Ettermiddagen ble brukt på hyttaintervaller fra Moholt til Studenterhytta. Trondheim kommune sparer på strøsanda, så det ble en relativt bakglatt affære. Sauna og middagservering efterpå gjorde imidlertid alt godt igjen.


Selv en verdensvant Menig føler seg liten hos den Svenske ambassadens enorme lokaler på Lade. Hvor er doseteavdelingen?

Klok av skade investerte Menig Owren et skikkelig solid dasslokk av ekte antikk tre fra Regnskogen.

En svær eske med ferskt isutstyr kan få hver dag til å føles som både Channukah, Yom Kippur og Pesach på èn gang.

Anders Einum er misfornøyd med løpeføret. Klappskøyter hadde nok vært det optimale skovalget opp til Skistua i dag.

Menig Owren blir sentimental og lengter tilbake til Setermoen når han ser den flotte matkøen i messa på Studenterhytta.

Langkjøring avec hygge

Mandag inviterte Vetlefaor Bjørnaas på langkjøring med NTNUi, etterfulgt av 3 retters og skifilm hjemme i Villaen.

Hastverk er lastverk. Det fikk Menig Owren bittert erfare da dosetet på en guffen måte var klistret fast i setemuskulaturen da han skulle reise seg efter endt arbeid. Dette resulterte i den klassiske "Dosete i gulv".

Menig Owren, Vetlefaor Bjørnaas og Tightsmannen har endelig funnet veien tilbake. Det tok nesten to timer med bekkmørk loking i Estenstadmarka.

Sigge og vindunken i kjent positur.

På fjernsynet gikk siste skifilm fra MSP, "Seven Sunny Days; Todalen edition". Starring Yngwie, Sanna & Sigge.

mandag 11. februar 2008

Elg og Markatrimmen

Lørdag stilte Menig Owren til start på Markatrimmen. Jeg var litt seint ute til start, og fikk ikke sikret meg en optimal startposisjon. Dermed ble jeg stående litt i kø da starten gikk, noe Frode Estil og Petter Northug merket seg, og rykket i bakken. Jeg klarte aldri å tette luka de fikk. Surt. Likevel en fin dag. 20 km klassisk. Tiden ble 1:09:05. Korporal Owrens tid ble: 1:09:15.

På vei til skirenn traff vi skogens konge. Svær jævel.

Menig Nerayo, Alex og Oberstløytnant Berlingo. Ut og scanne damer!

Som så mange ganger før endte det opp med potetgøl, film og shjitprat.

lørdag 9. februar 2008

Malin og morsdag

Lørdag besøkte Korporal Owren og Menig Owren City Syd for å hamstre skismurning, banan og øl til å klare oss gjennom helgen. Her oppnådde vi kontakt med Trondheims store datter, Malin Reitan. Senere på dagen ble det kake og fæst til ære for Mamma.


Malin synger om sommer og skolefri. Sivil tilnærming til Depot i bakgrunnen.

En kjempestor kanin med lue og skjerf danset og utøvde ablegøyer til det fengende sceneshowet.

Korporal Owren, Marit Owren og Fenrik Valmot feirer morsdag i Casa Owren.

Grete Owren mottar en flott gore-tex, under, svart i morsdagsgave. God stemning.

fredag 8. februar 2008

Bilkrasj og heimreise

Det er dessverre ikke anledning til å ta med seg våpen hjem på perm. Korporal Ånestad samler inn Mp5 og P80 mens han noterer tall og bokstaver i permen sin.

Et kjøretøy av typen MB240 befant seg et sted på veien hvor Menig Owren hadde planlagt å kjøre. Det endte med kontakt. Bildet er av motpartens kjøretøy. Menig Owren henvises til glattkjøringskurs hos Voksenopplæringen.

5 minutter til perm. Quality Spa & Resort Lahaugmoen i bakgrunnen.

Menig Skjæran, Menig Stokkeland, Menig Sørgård, Korporal Ånestad og Menig Arvesen er klare til å stige ombord i en sivil tilnærming til C-130 Hercules.

Kaptein Owren og Kaptein Grande fløy selv den siste biten fra Gardermoen til Værnes.