fredag 27. juni 2008

Bonusmateriale


"Sanitetsbataljonen / Brigade Nord
Beste soldat kontigent 07/08:
Bjørn Berge Owren"

Dimmitering


Intim stemning bak i feltvogna da 5 soldater med alt PBU skal kjøres opp til Vedhallen på en tur. På bildet er fortsatt ikke Korporal Åshol og hans 80 kg med militære effekter på plass.


Oppstilling, sluttet orden, og sjekk antrekk for aller siste gang.


SHKP mottar Hærens Vernedyktighetsmedalje under Bataljonsmiddagen, som markerer slutten på militærtjenesten for de fleste av oss.


Korporal Åshol og Menig Påske deler køyeseng i den fargerike og illeluktende oasen kjent som Rom 208. Korporal Ånestad, Korporal Åshol, Korporal Hansen, Menig Påske, Menig Englestad og Menig Owren skal heim te mor i morgen, og håper høstens rekrutter tar vare på den gode stemningen som sitter klistret fast i rommets tapet og listeverk.


Bjørn Owrens nyervervede frihet ble en kortvarig affære. Klokken 03:15, nøyaktig 2 timer etter Owren endelig hadde funnet seg til rette under dyna, gikk lyset på, og en uniformert herremann kunne opplyse Owren om at han hadde fått tildelt den tvilsomme æren å kjøre de 330 km til Tromsø lufthavn og tilbake med øyeblikkelig virkning.

tirsdag 24. juni 2008

Det går mot slutten


Førstkommende fredag er eventyret slutt. Da reiser gutta vekk fra Setermoen med enveisbillett. Menig Englestad og Korporal Ånestad pusser MP5 og Glock for siste gang.


At enden er nær, legger ingen demper på stemingen. Menig Dalelv, Menig Berg, Korporal Hansen og Menig Ravndal driller stridsteknikk på makronivå.

3000-meter dimmetest. Menig Owren klarte endelig, til sin egen og hele sykehuskompaniets glede (ish?) å lure seg inn på nitallet.

lørdag 21. juni 2008

Blindgjengerrydding på Hjerkinn


Søndag 15. juni reiste 11 pax fra SanBN nedover til Hjerkinn for å bidra med plaster og morfin dersom noen Gardister skulle få et uheldig møte med en gammal multi purpose et-eller-annet fra 70-tallet engang. Etter en rimelig klein flytur med Dimmeballet frisk i minnet, steg stemningen drastisk da Korporal Hansen hadde mekka enkeltrom på Radisson SAS Gardermoen natt til mandag.

Gardistenes definisjon på marsj á to rekker.





Gardistene er nederst på Hærens næringskjede, og må trø varsomt på det gamle skytefeltet på Dovre i jakten på blindgjengere og annet skrot. Det gikk imidlertid i orden, og Medicene fikk særdeles lite å gjøre. Ukens skader var stort sett begrenset til myggstikk og gnagsår.


Sanitetsgjengen spiser en velfortjent middag etter dagens bragder, som for Menig Owrens del innebar omtrent åtte timer vakum i feltvognambulansen: 5 timer soving, en film på laptopen og et stk Vi Menn.


Infusjonstjeneste. I utgangspunktet skal væsker gå inn i blodbanen, i motsetning til hva bildet viser, der en slags motsatt prosess har funnet sted.


Moskus, eller "oksedyr" som Korporal Åshol, som i motsetning til Menig Owren ikke har gjennomført Jegerprøven, kaller dem.


Kjentfolk på Sørlandet del en: Alexander Nerayo, tidligere kjent som Menig Nerayo. Han var på vei til HV-festivalen.


Kjentfolk på Sørlandet del to: Fredrik. Han skal prøve lykken i det sivile intet.

søndag 15. juni 2008

Dimmeball


Gode råd var dyre da Menig Owrens finskjorte, som for anledningen hadde ligget sammenkrøllet i baggen, var svært skrukkete, og det hverken fantes kvinner eller jern stryke elektrisk til å utbedre situasjonen. Menig Sørgård mente forøvrig at dersom skjorten fikk henge utenfor dusjen i noen minutter, ville skjorten stryke seg selv. Resultatet ble forholdsvis middelmådig.


Militær limosin til Ala Grendahus hvor festlighetene fant sted.


Ikke alle har like mye å feire. Menig Drivdal og Menig Fjelde tilhører Sanitetens sambandsavdeling, og slipper ikke unna før desember. Men selv om ikke de ser lyset i enden av tunnelen, la ikke det noen demper på stemningen.


Dimmesigar. Menig Drivdal, Menig Skjæran, Korporal Hansen, Menig Påske og Menig Sørgård.

Nachspiel-tjeneste. Med peniskopp og pærevodka hadde ikke Martin Adronis, tidligere kjent som Korporal Rånes noe å utsette på stemningen.

torsdag 12. juni 2008

Diversetjeneste


Markørtjeneste for Befalselevenes mestringsøvelse onsdag ettermiddag. En stakkars soldat har marsjert sin siste Tremil.


Menig Englestad ved Blåtind skytefelt. En time tidligere skremte han livskiten av ei lita sivil jente på Spar Bardufoss som ante fred og ingen fare før hun plutselig ble oppmerksom på Menig Engelstads og hans stygge penetrasjon gjennom skallens umiddelbare nærvær i kassakøen.


Skytebanetjeneste. For aller siste gang.


Klassisk humor på finsk potetgulls bekostning.

tirsdag 10. juni 2008

Rovaniemi


Uke 23 reiste Sanitetsbataljonen på velferdstur til finske Rovaniemi for å besøke Santapark. Den finske byen er nemlig internasjonalt anerkjent som Nissens hjemsted, noe man i stor grad merker, særlig i Santaland, hvor kommersialismen virkelig har fått herje fritt. Besøk www.santapark.com/


Velferdsoffiser Tor-Pedo og polarsirkelen.


Det ble tid til litt festing. Vorspiel på hotelrommet. Ganske unødvendig da ølet kostet over 2€ på Alko (vinmonopolet) mens på utestedene gikk det for 1€.


Nachspiel. Kvelden har (som vanlig?) blitt preget av vodka, kjipe dansemoves, dårlig dametekke og mye moro.


Lørdag kveld ble Menig Vivelid involvert i en sykkel/hustak/lift-ulykke (fortsatt noe uklart). Det var Menig Vivelids bakhode som måtte ta konsekvensene, og fikk et knallhardt møte med asfalten. Så kom blodet, så kom sjukebilen, så kom natten, så kom Vivelid tilbake med denne kjempemorsomme bandasjehatten på hodet, som fikk selv de aller kleineste soldatene til å trekke skikkelig på smilebåndene neste morgen.

torsdag 5. juni 2008

Jegerprøven


Uke 23 var satt av til å tilegne seg sivil kompetanse hos Voksenopplæringen. Menig Owren søkte industritruck, men endte opp på jegerprøven. Bildet viser hagle- og leirduetjeneste.


Gutta på skauen. Alltid i henhold.


Landmålingsesongen har begynt, og i den anledning er Sigge innom Setermoen for å dele en pizza og fortelle skrøner.


Menig Owren er ingen ekspert på kråke og gakk-gakk, men hadde oppsiktsvekkende flaks på multiple choice-eksamen, og oppnådde 49 av 50 mulige poeng, og bestod dermed med god margin.

søndag 1. juni 2008

Lyngen halvmaraton


Søndag morgen lånte en liten gjeng Kompanisjefens Skoda, og kjørte nordover for å delta på Lyngen halvmaraton. Løpet gikk fra Polleidet Stadion til Lyngseidet og tilbake igjen. Menig Owrens løp bar preg av mageproblemer, og sluttiden ble faretruende nær 1:30. Bildet viser Befalselev Lia i innspurten.


Menig Owren vurderte å levere klage på de to personene til venstre i bildet, som ikke bare samarbeidet under hele distansen på 21 km, men som også benyttet seg av et rullende hjelpemiddel.


Befalselev Lia henvises til færre knebøy, og mer preventivt bruk av sportstape og vaselin.


Da Menig Owren forsiktig antydet, overfor de andre i bilen på vei hjem, at han kanskje hadde observert en gigantisk julenisse stående inne i skogen langs løpstraseen, ble han rask erklært smågal og tullete, og bedt om å ta det litt roligere neste gang han løper halvmaraton. Lettelsen var derfor stor da Menig Owren senere på kvelden klarte å google fram Gollis - The worlds biggest Santa Claus.
Se http://www.nrk.no/programmer/tv/norsk_attraksjon/1.3443784