tirsdag 6. mai 2008

Juratind 1712: en tind av 1. klasse


Lørdag besteg Sigge og Menig Owren Juratind. Skiføret var noe bedre i Grøvdalen. Vi måtte tusle omlag 100 høydemeter før snømengden var tilstrekkelig for hensiksmessig diagonalgang mot Hoemskaret.


Når man kommer opp på sydryggen av Juratind, blir lendet krevende og skia settes igjen. Man følger ryggen et stykke, før man lurer seg ut i vestflanken og vandrer opp en fin couloir til den eksponerte nordryggen som man følger til topps.


Cruxet på Juratind er de siste 30 meterne. I utgangspunktet eksponert klatring av grad 2, men med mye is og snø i lendet, samt telemarksko på beina, må selv uvaska og illeluktende mannfolk med stålpung fiske fram tauet. Sigge ledet opp i god stil. Fra toppen tok vi 30 meter rappel ned til standplass.


Menig Owren på toppen av Juratind 1712. Dr Sigge var selvdiagnostisert med dødelig lungebetennelse, og fremmet et moderat tempo på oppstigningen. Vi startet fra bilen halv elleve, og var nede i ved bilen klokken atten.


Godværet internettet hadde lovet oss kom noen timer for seint, men det klarnet opp til slutt. Utsikt mot Grøvdalen og Isfjorden.

1 kommentar:

Anonym sa...

ojojojoj! detta såg hiske kjekkt ut kara!!! skulle so gjerne ha vå me! blanda alpin kosing og brattkjøyring pao ski e dan ultimate kombinasjon før å få tidn te å gå ei helg i mai!!