mandag 7. juli 2008

En dag på jobb.


Klokken er 05:45, og Owren befinner seg på Tungaveien, hvor det er parkert en diger lastevogn av typen Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg. Det er nemlig vognføring som har blitt Owrens nye levebrød. Iallefall for i sommer.


Klokken seks står Owren klar på tollpost, hvor det serveres kaffe, snus og god stemning, mens kloakkrør, telefaksmaskiner, ullpledd og spylevæske blir stablet hulter til bulter i Tollposts lokaler. Så laster Owrens venstre rampenabo bilen full av telefaksmaskiner og spylevæske som skal til Trondheim Torg. Så laster Owrens høyre rampenabo sin vogn full av ullpledd som skal til Surnadal. Owren laster kloakkrør til Felleskjøpet.


Jon Olav, tidligere kjent som Menig Hjelde, er tydeligvis også inne i bransjen. Med Joakim Englestad som suller bort posten på Sørlandet, er SHKP rimelig godt representert i varedistribusjonen.


Dårlig nytt. Det er en halv time til barne-TV, de fleste bedriftene har tatt kvelden, og på Owrens område står det 10 paller assorterte esker som skulle ha vært distribuert ut på byen. Men etter nesten tolv timer på jobb, slapp heldigvis Owren heim - Dimme læll.


Træn meir. På Setermoen ble Menig Owren nektet adgang til skogen av Batteri Nils fordi han svarte feil på spørsmålet "Romeo Romeo", og mer enn èn gang fikk han rettet våpen mot seg mens han var ute på joggetur. Men det sivile livet er på ingen måte lettere. To ganger på tre dager har Bjørn Owren blitt tatt med buksene nede (metaforisk) av hissig elgku med to små babyelger bak Klokktjønna, en gjeng som av undertegnede er mer fryktet enn Nilsbat.

Ingen kommentarer: