mandag 14. juli 2008

Lodalskåpa 2083


Helgen 11-13 . juli dro The Owrens på storbyferie til Styn for å støte på Lodalskåpa. På bildet har avmarsj blitt iverksatt fra Bødalsseter, og foran oss venter nesten 2000 høydemeter og 25000 danskemeter.


Etter mye slit opp Brattebakken, viser GPSen 1650, og vi er oppe på selve breplatået.


Lodalskåpa sett fra brekanten over Brattebakken. Ruta går opp snøfeltet helt til høyre i bildet, bak den mørke fjellknausen og over Veslekåpa. Deretter går man ned i skaret og opp snørenna til vestryggen av Kåpa som sees til venstre mot horisonten. Der er det et lite opptak, før det flater litt ut og man etterhvert står på toppen.


Lowren, Mowren og Gowren 1 nyter fritt innsyn rett ned til Småttene noen hundre meter nedenfor. Gowren 2 synes lendet begynner å bli litt hold brillan, og opprettholder en raus sikkerhetsavstand.


Gowren, Mowren og Lowren støter opp Lodalskåpas vestegg. Det var et par meter med eksponert og særdeles fuktig klyving av grei grad 2, men tauet ble liggende i sekken.


Den klassiske brepassasjen Småttene sett fra toppvarden.


Toppen ble nådd klokken 16:00. Værmeldingen slo fullstendig feil i vårt favør. Tunge skyer og nedbør utgikk til fordel for strålende sol og null vind.


Fantastisk utsikt over den uendelige breheimen. Ruta opp går langs ryggen under Veslekåpa, litt til høyre i bildet.


Retur. De første 700 høydemetrene ble unnagjort i god alpestil med høy fart ned snøfeltene. Deretter fulgte noen lange timer for slitne kropper, og det lukta svidd av knærne da vi kunne sette oss i Caravellen og ratte ned til pizza og øl i Stryn.

3 kommentarer:

Anonym sa...

godt å sjå at enkelte sete sikkerheita i høgsete og behelde fjellhattn på, også på toppen av tinden....!!

grete sa...

Takk for superfin tur! Å vente på de fire sprekeste i familien 60 høydemeter under toppen syns jeg var en optimal løsning. Ikke alle er risiko-søkere (..men heller "hold brillan"-typer?..) Du kunne dessuten tatt med at Gowren2 og Mowren også vandret på Bødalsbreens blå og bratte is på søndag - selv om vandringen var noe kort.. :-)

Anonym sa...

Så artig å lese og se! Tøff familie på tur!Hilsen Hilde