tirsdag 29. juli 2008

Bading, kjøring og Ronja


Fosenferja Flakk - Rørvik. Fredag fraktet Owren planker og spiker til Vingsand.


Bading på Kyvannet med Ronja. Det var over syv måneder siden hun og Owren sist traff hverandre. Vi håper det ikke blir like lenge til neste gang.



Solkræm e for rompisa. Owren tar de smertefulle konsekvensene av formiddagens eplekjekkhet.


Søndag var befaring i Bymarka ført opp på flaket. Ronja benytter anledningen til å smaksette Trondheim Kommunes reservedrikkevann, Skjelbreia, med en tvist av solkrem og svette.


Tur til Ørlandet mandag morgen. Owren setter spørsmålstegn ved det faktum at Bjugn Bilberging kjører rundt med to stk BC-bøtter montert bak på bilen.

torsdag 24. juli 2008

Arbeit macht frei


På mandag, tirsdag og onsdag arbeidet Bjørn Owren som blomsterbud. Nesten ny Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg-lastebil fulgte med jobben.


Pimpin' Melhus. Det ble også noen turer til Stjørdal. Med cruisekontroll og automatgir klarer lastebilen seg stort sett alene, og sjåføren kan konsentrere seg 100% om Osenbanden på p3.


Girspak.


Accord européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route.

Not.


Borte bra, hjemme best. Nye biler er gøyale, men Bjørn Owren trives best i Scania anno 1995-ish. Torsdag kjørte Owren for Asko, og deres termobiler er stort sett helt like som forsvarets gode gamle travere P113 og P93.

søndag 20. juli 2008

Helgefri


Bjørn Owren slipper å kjøre lastebil i helgene. Det hersket en periode store planer om å gå Skagastølsryggen på lørdag, men opplegget utgikk grunnet dårlig værmelding. Helga ble derfor brukt til å forberede flytting. På bildet har Owren lagt lista skyhøyt med tellekant på T-skjortene.


Owren debuterte på rulleski i helga, og utgjør en enorm trussel i Byåsens trafikkbilde, med høy fart, null kontroll og en melkehvit overkropp som i sommersolen kan blende selv Ray Charles.

tirsdag 15. juli 2008

Bødalsbreen


Med gårsdagens bragder frisk i minnet, ble det en litt mindre ambisiøs tur på Søndag. Caravellen med innhold vendte tilbake til Bødalsseter utpå formiddagen, hvor Gowren, Lowren og Bowren ruslet en tur på Bødalsbreen.


Lendet er relativt kjent, da Bowren forrige sommer var sysselsatt som brefører for nederlandske turister på den samme isbreen.


Etter noen hundre høydemeter oppover blåisen, ble håndkledet kastes inn til fordel for tilbaketrekning til henholdsvis Trondheim, Stavanger og Valdres.


Mowren gir gass over Strynefjellet. Selv skal hun og Berlingo kun en snartur innom Nidaros før bilferie gjennom nordvestlandet blir iverksatt. Enkelte andre derimot, må stille vekkeruret på 04:30 mandag morgen for at varedistribusjonens hjul fortsatt skal rulle.

mandag 14. juli 2008

Lodalskåpa 2083


Helgen 11-13 . juli dro The Owrens på storbyferie til Styn for å støte på Lodalskåpa. På bildet har avmarsj blitt iverksatt fra Bødalsseter, og foran oss venter nesten 2000 høydemeter og 25000 danskemeter.


Etter mye slit opp Brattebakken, viser GPSen 1650, og vi er oppe på selve breplatået.


Lodalskåpa sett fra brekanten over Brattebakken. Ruta går opp snøfeltet helt til høyre i bildet, bak den mørke fjellknausen og over Veslekåpa. Deretter går man ned i skaret og opp snørenna til vestryggen av Kåpa som sees til venstre mot horisonten. Der er det et lite opptak, før det flater litt ut og man etterhvert står på toppen.


Lowren, Mowren og Gowren 1 nyter fritt innsyn rett ned til Småttene noen hundre meter nedenfor. Gowren 2 synes lendet begynner å bli litt hold brillan, og opprettholder en raus sikkerhetsavstand.


Gowren, Mowren og Lowren støter opp Lodalskåpas vestegg. Det var et par meter med eksponert og særdeles fuktig klyving av grei grad 2, men tauet ble liggende i sekken.


Den klassiske brepassasjen Småttene sett fra toppvarden.


Toppen ble nådd klokken 16:00. Værmeldingen slo fullstendig feil i vårt favør. Tunge skyer og nedbør utgikk til fordel for strålende sol og null vind.


Fantastisk utsikt over den uendelige breheimen. Ruta opp går langs ryggen under Veslekåpa, litt til høyre i bildet.


Retur. De første 700 høydemetrene ble unnagjort i god alpestil med høy fart ned snøfeltene. Deretter fulgte noen lange timer for slitne kropper, og det lukta svidd av knærne da vi kunne sette oss i Caravellen og ratte ned til pizza og øl i Stryn.

mandag 7. juli 2008

En dag på jobb.


Klokken er 05:45, og Owren befinner seg på Tungaveien, hvor det er parkert en diger lastevogn av typen Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg. Det er nemlig vognføring som har blitt Owrens nye levebrød. Iallefall for i sommer.


Klokken seks står Owren klar på tollpost, hvor det serveres kaffe, snus og god stemning, mens kloakkrør, telefaksmaskiner, ullpledd og spylevæske blir stablet hulter til bulter i Tollposts lokaler. Så laster Owrens venstre rampenabo bilen full av telefaksmaskiner og spylevæske som skal til Trondheim Torg. Så laster Owrens høyre rampenabo sin vogn full av ullpledd som skal til Surnadal. Owren laster kloakkrør til Felleskjøpet.


Jon Olav, tidligere kjent som Menig Hjelde, er tydeligvis også inne i bransjen. Med Joakim Englestad som suller bort posten på Sørlandet, er SHKP rimelig godt representert i varedistribusjonen.


Dårlig nytt. Det er en halv time til barne-TV, de fleste bedriftene har tatt kvelden, og på Owrens område står det 10 paller assorterte esker som skulle ha vært distribuert ut på byen. Men etter nesten tolv timer på jobb, slapp heldigvis Owren heim - Dimme læll.


Træn meir. På Setermoen ble Menig Owren nektet adgang til skogen av Batteri Nils fordi han svarte feil på spørsmålet "Romeo Romeo", og mer enn èn gang fikk han rettet våpen mot seg mens han var ute på joggetur. Men det sivile livet er på ingen måte lettere. To ganger på tre dager har Bjørn Owren blitt tatt med buksene nede (metaforisk) av hissig elgku med to små babyelger bak Klokktjønna, en gjeng som av undertegnede er mer fryktet enn Nilsbat.

søndag 6. juli 2008

Kroppanmarka 78


Stua er foreløpig større enn møbelsortimentet i det nye huset på Kroppanmarka. Torkil og Brattebø har flyttet inn, mens Owren og Ånestad har ikke kommet igang enda.


Brattebø bidrar med korrekt stemning i form av benk, manualer, skinn og lær.


Maria, Heida og Siw tok, i likhet med Myhre og Stine, turen innom lørdag kveld. Kvelden ble preget at grandis og øl, samt et hengerlass med møbler Torkil hadde funnet gratis på finn.no.


Brattbø og Torkil har funnet formen, og er klare for fandespill og sviskeri på byen.

onsdag 2. juli 2008

Tilbake i Trondheim


Torkil viser stolt frem sitt nye krypinn, hvor Bjørn Owren også skal flytte inn.


Hyggelig gjensyn med div bekjentskap fra tiden på Katta. Hege, Maria og Yung Shin.


Bjørn Owren fikk hjemlengsel, klump i halsen og tåre i øye da han så Maria ratte rundt med Ole-Jay's "nye" Gelendewagen fra nittensyvogåtti.


Hat-Trick. Bjørn Owren er for tiden alene hjemme på Flatåsen.