mandag 15. september 2008

Jervvasstind 2351 og Styggedalstindene 2387


I helga var det fjellfilmfestival på Turtagrø, og i den anledning passet det bra med en ny tur nedover. De som følger med vet kanskje at Jørgen og Owren var der nede for 2 uker siden, da med vanskelige forhold på Skagastølsryggen. Denne gang var planen å ta Jervvasstind 2351 og norges 4. høyeste topp, Østre Styggedalstind 2387, samt vesttoppen 2380. På bildet ser vi Jørgen Langeland til høyre, og til venstre hans bror Henrik, som fant det hensiktsmessig å stille med ski.


Jørgen og Bjørn Owren oppe ved innsteget til Jervvassbreen. Dagens tur hadde en seig anmarsj. Turen inn Helgedalen og opp til breen tok tre timer. Guttene har valgt å prøve seg på Jervvassbreen direkte opp til Jervasskaret, omtrent rett opp over Jørgens hode. Til venstre sees Jervasstind, mens Styggedalstindene er til høyre.


Jervassbreen var flott og bratt, og med gode snøforhold gikk det greit oppover. Like under skaret hadde det åpnet seg veldig i isen, og en utsatt travers ble sikret med Langelands snøanker anno 1970.

Jørgen og flott klyving på en god blanding av is, snø og klippe. Etter noen litt kjipere sva som ble rappellert på returen, samt en bratt snøflanke, kunne gutta nyte toppen i strålende sol.


Jørgen på toppen av Jervvasstind 2351. Bak sees Styggedalstindane samt Storen til venstre.


En bør holde tunga rett i munnen under nedstigningen tilbake til Jervvasskaret. Med fine snøforhold klarte vi oss med en rappell ned fra Jervvasstinden.


Utsikt tilbake på Jervvasstinden fra Styggedalstind. Dersom man ser nøye etter kan man se sporene opp flanken.


Bjørn Owren er godt fornøyd med bestigningen av Syggedalstindane. På bildet signaliserer han ved hjelp av fire fingre at han befinner seg på norges 4. høyeste punkt. I ettertid viste det seg forøvrig å være feil, da det er Østtoppen 2387, som ble avlagt et besøk 20 minutter tidligere som er den høyeste av de to Styggedalstindane.



Klokka er seks og det er fortsatt langt igjen til Berlingo, Turtagrø og øl. Fanaråken kan delvis sees til høyre, mens de tre førstnevnte ligger nede i dalen utenfor bildet.


Jørgen Langeland i aftensolen.


Kylling i urtesaus og chili con carne var Dagens i Restaurant Berlingo et sted langs Rv55. Baren åpnet også relativt kjapt, og med hyggelige toner på radioen ble stemningen nesten for god.



Etter svært mye hygge og film gjennom den flotte lørdagsnatten, var tiden inne for å vende tilbake til Trøndelag utpå formiddagen. På bildet har vi hele crewet: Owren, Marte, Owren og Langeland.

1 kommentar:

Anonym sa...

mao fao sei at snøankeret anno 1970 sat bere enn gamlefar site i godstolen ein laurdagskveld når tande p e pao skjermen... mao og retta ei klaga ti bloggredaktør owren, for mangel pao bilde ao god stemning i sogna/tatercampen under fff pao turtagrø...